Oli d’oliva

Descripció

L’oli d’oliva s’obté a partir de les polpes de les drupes madures d’Olea Europæa L., mitjançant premsat en fred o altre procediment mecànic adequat.

L’olivera és un arbre que representa una icona cultural antic i és una planta que caracteritza tota la regió mediterrània, i produeix aproximadament un 98% de la producció total d’olives al món. Les olives (amb un contingut d’oli d’aproximadament el 56%) es cullen just abans que madurin completament. Hi ha tres mètodes diferents de collir: 1.) agafar-les de l’arbre, 2.) recollir-les quan han caigut a terra 3.) sacsejar els arbres i recollir-les del terra. Actualment, aquests processos se solen realitzar mecànicament.

L’ingredient principal en aquest oli daurat-verdós-groc clar, gras, no assecant és l’àcid oleic. L’oli es converteix en massa suau quan es troba a una temperatura d’entre OºC i 10 ° C i té un gust característic. Hi ha tres graus reconeguts:

Oli d’oliva verge extra (oli premsat en fred amb <1% d’àcids grassos lliures i amb almenys 6,5 punts al panell de tast).

Oli d’oliva verge (oli premsat en fred amb <2% d’àcids grassos lliures i amb almenys 5,5 punts al panell de tast, una vegada més, la UE fa una distinció entre “verge fi” i “verge corrent “).

Oli d’oliva verge llampant (oli premsat en fred amb <3,5 punts en el panell de tast, a causa de defectes sensorials més obvis i amb un 3,3% d’àcids grassos lliures).

Oli d’oliva pur (barreja composta d’oli d’oliva refinat i d’oli d’oliva verge extra).

Oli d’oliva refinat (totalment refinat a partir de l’oli d’oliva verge llampant).

El panell de tast és el procés oficial introduït per la Comunitat Europea per fer una valoració organolèptica de l’oli d’oliva. Amb aquest procediment, es perfilen, es pesen i es valoren tant les característiques olfactives com les gustatives d’un oli, utilitzant una forma estandarditzada.

L’oli d’oliva s’utilitza com a oli de taula (i és molt preuat pels seus aspectes fisiològics, sensorials i alimentaris). També és utilitzat en la medicina humana, com colagog, per la indústria cosmètica (protectors solars) i pel sector farmacèutic, així com per la indústria tèxtil, on és una matèria primera de gran valor.

Descàrregues

Oli d'oliva, verge extra

Fulls de seguretat Especificació

Oli d'oliva, verge extra biològic

Fulls de seguretat Especificació

Oli d'oliva, refinat Ph. Eur.

Fulls de seguretat Especificació

Oli d'oliva, extra verge Ph. Eur.

Fulls de seguretat Especificació

Oli d'oliva, verge ecològic

Fulls de seguretat Especificació

Oli d'orujo d'oliva, cru

Fulls de seguretat Especificació

Oli d'orujo d'oliva, refinat

Fulls de seguretat Especificació
Compartir