Vaselina

Descripció

La vaselina és un oli blanc inodor obtingut mitjançant d’una hidrogenació intensiva.

El nom ‘vaselina’ sembla ser que es deriva de la paraula alemanya Wasser (aigua) i de l’elaion grec (elaion), que significa ‘oli’ (no hi ha una explicació més clara disponible). ‘Vaselina’ va ser una marca registrada per a una signatura americana, Chesebrough-Ponds, i va ser fabricada inicialment en Chesebrough, en 1871, a partir dels olis crus de Pennsilvània. Avui dia, la paraula ‘vaselina’ s’utilitza extensament com a terme genèric (nom de lliure ús).

Com a oli mineral, la vaselina pertany a la classe de l’hidrocarburs, obtingut del petroli, del lignito i del carbó. La vaselina és un líquid clar, incolor i insoluble en aigua. La vaselina s’utilitza: com base d’ougle; greix de cuir; lubricant; agent inoxidable (per protegir els components de metall exposats a l’aire lliure durant tot l’any); betún per a sabates; com agent impermeabilitzant en química tèxtil, protector de teles; com ablandador en la indústria de goma; com pasta de soldar; com a greix per a la ubre i per trefilería; i com pasta abrillantadora. En la indústria dels cosmètics, la vaselina s’utilitza per al cuidat del cabell (xampú, llenceria per al cabell).

Descàrregues

Vaselina groga tècnica

Fulls de seguretat

Vaselina groga Ph. Eur.

Fulls de seguretat Especificació

Vaselina blanca Ph. Eur.

Fulls de seguretat
Compartir