Oli d’alvocat

Descripció

L’oli d’alvocat s’obté a partir de la polpa de la fruita de Persea americana Miller (Lauraceae) i després es refina. L’alvocater és natural d’Amèrica Central i va ser descrit en l’època en què els espanyols “van descobrir” el conteniente. El nom d’aquesta baia (fruita sense os) prové del nom asteca ahuacatl. Actualment, aquest arbre de fulla perenne creix principalment a la regió mediterrània, al sud dels EUA i al sud d’Àfrica, aconseguint una altura de 15 m.

El fruit s’assembla a una pera i pot arribar a pesar 1,5 kg. No madura fins que no es recull de l’arbre. El moment ideal per a la seva recollida ve determinat pel color del fruit o mesurant el contingut de greix. El contingut d’oli de la fruita seca és de 40-80%. Hi ha tres tècniques diferents disponibles per obtenir l’oli: 1.) per extracció dels fruits durs, desossats; 2.) trinxant i centrifugant els fruits tous, un cop se’ls ha tret el cor a una temperatura de 90 ° C; 3.) com en el punt 2.), però sense escalfar (les membranes de les cèl·lules es divideixen per l’acció enzimàtica). L’oli d’alvocat (cru) obtingut mitjançant qualsevol d’aquests tres processos descrits és de color verd o verd fosc, d’olor dèbil i característic, gust suau i és generalment refinat.

L’oli refinat és un líquid gras clar de viscositat baixa, de color groc a un pàl·lid groc-verdós. Desprèn una olor dèbil i té un gust suau. L’oli d’alvocat està format en un 85% per àcids grassos insaturats, sent els principals àcids el palmític, oleic i linoleic (l’àcid oleic i palmític en un quocient d’aproximadament 3: 1). L’oli d’alvocat té poca presència com a oli de taula en els països on es cultiva i és utilitzat només per la indústria cosmètica (cremes i ungüents per cara i pell).

Descàrregues

Oli d'alvocat cru

Fulls de seguretat Especificació

Oli d'alvocat refinat

Fulls de seguretat Especificació

Oli d'alvocat cosmètic

Especificació

Oli d'alvocat ecològic

Fulls de seguretat Especificació
Compartir